Ήπειρος Προορισμοί

Μια εικόνα της οροσειράς Πάπιγκο που τραβήχτηκε από το ομώνυμο χωριό.
Φωτ.: Dimitris Karagiorgos

Ζαγοροχώρια

Περιοχή / Χερσόνησος

Τα Ζαγοροχώρια είναι 46 ορεινά χωρία με δύο Εθνικά Πάρκα, καταφύγια άγριων ζώων και πάμπολλα μονοπάτια πεζοπορίας. Η παρθένα φύση τους είναι μοναδική.

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα, το Μέτσοβο είναι μια ορεινή πόλη με πέτρινα σπίτια, μονοπάτια για πεζοπορία, και εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά.

Μια εικόνα που δείχνει τη γέφυρα της Άρτας με μερικούς ανθρώπους να περπατούν πάνω της.

Άρτα

Πόλη

Ένα παράθυρο στην βυζαντινή Ελλάδα, αυτή η ήσυχη πόλη έχει εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και ένα πολυτραγουδισμένο λιθόκτιστο γεφύρι.

Η Πάργα βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά με τους περιπάτους της, το ενετικό κάστρο και τις γοητευτικές παραλίες της θα μπορούσε να είναι και νησί.

Χτισμένα στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδα, τα Ιωάννινα σας ανοίγουν μια πόρτα στην Βυζαντινή και Οθωμανική Ελλάδα με πληθώρα μουσείων και τζαμιών.

Επισκόπηση τμήματος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Φωτ.: Evmeos / CC BY-SA 3.0

Ηγουμενίτσα

Κωμόπολη

Στην Ηγουμενίτσα θα βρείτε πολλές ευκαιρίες ημερήσιων εκδρομών σε κοντινά ιστορικά μνημεία, σημεία φυσικής ομορφιάς και εκδρομές με σκάφος σε νησιά.

Τα Σύβοτα, η «Καραϊβική της Ελλάδας», φημίζονται για τις παρθένες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, φανταχτερά ηλιοβασιλέματα και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Περιτριγυρισμένο από τον Αμβρακικό Κόλπο στα ανατολικά του και το Ιόνιο Πέλαγος στα δυτικά, το ήσυχο λιμάνι αυτό έχει υπέροχα ηλιοβασιλέματα και περιπάτους.

Εξερευνήστε την Ελλάδα, περιφέρεια ανά περιφέρεια
×