Ανατολική Μακεδονία & Θράκη Προορισμοί

Μια πανοραμική θέα που περιλαμβάνει την παλιά και τη σύγχρονη πόλη της Ξάνθης.
Φωτ.: taver / CC BY-ND 2.0

Ξάνθη

Πόλη

Η παλιά πόλη της Ξάνθης και το λαογραφικό μουσείο είναι ένα παράθυρο στο παρελθόν. Εάν βρεθείτε στην πόλη τον Φεβρουάριο, μην χάσετε το διάσημο καρναβάλι.

Μια πλούσια σε νερό πόλη γνωστή και για το φεστιβάλ της ταινιών μικρού μήκους. Κοντινές εκδρομές σε σπηλιές και αρχαιολογικούς χώρους, και πεζοπορία.

Νησί των Καβείριων μυστηρίων στην αρχαιότητα, η Σαμοθράκη έχει μια μυθολογική αύρα. Θα σας συναρπάσουν οι ορεινές λίμνες και το φαράγγι.

Δεκαοχτώ χιλιόμετρα δυτικά της Καβάλας, αυτή η παραθεριστική πόλη έχει αξιόλογες παραλίες και επιλογές ημερήσιων εκδρομών σε αρχαία και μοναστήρια.

Μια σύγχρονη πόλη και μεταφορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας, η Αλεξανδρούπολη σας έχει θάλασσα, βουνό, ποτάμι και τον υδροβιότοπο του Έβρου.

Πανοραμική θέα στο λιμάνι της Καβάλας, με τον παραλιακό πεζόδρομο και ένα μέρος της παλιάς πόλης.
Φωτ.: CeeGee / CC BY-SA 4.0

Καβάλα

Πόλη

Παραθαλάσσια πόλη που ξεχωρίζει για τα 'ομορφα πανοράματα από τους παρακείμενους λόφους. Επισκεφτείτε την παλιά πόλη και τα κοντινά ιστορικά μνημεία.

Ένας κεντρικός πεζόδρομος της Κομοτηνής με μπουτίκ και οθόνες καταστημάτων και στις δύο πλευρές.
Φωτ.: Northwinter

Κομοτηνή

Πόλη

Ένα πολιτιστικό σταυροδρόμι όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι συγκατοικούν για αιώνες. Σημειώστε πως στα μουσουλμανικά χωριά το φαγητό είναι πεντανόστημο.

Παραδοσιακά κτίρια επί του κεντρικού λιμανιού της Θάσου (Λιμένας) και ψαρόβαρκες στη θάλασσα.
Φωτ.: jdujic / CC BY-SA 2.0

Θάσος

Νησί

Οικογενειακός προορισμός με απίστευτο φυσικό τοπίο που συνδυάζει θάλασσα, βουνό και δάσος. 'Εχει καταπληκτικές ταβέρνες την απολαμβάνετε καλύτερα οδικώς.

Εξερευνήστε την Ελλάδα, περιφέρεια ανά περιφέρεια
×