Πρέβεζα

Περιτριγυρισμένο από τον Αμβρακικό Κόλπο στα ανατολικά του και το Ιόνιο Πέλαγος στα δυτικά, το ήσυχο λιμάνι αυτό έχει υπέροχα ηλιοβασιλέματα και περιπάτους.

Πρέβεζα Αξιοθέατα

Το μνημείο του Ζαλόγγου στην κορυφή του γκρεμού όπου οι γυναίκες του Σουλίου αυτοκτόνησαν.
Φωτ.: Andreas Papageorgiou / Pappasandreas
διαμάντι
μακριά ≈ 30.7χλμ
#1

Μνημείο «Χορός του Ζαλόγγου»

Όταν οι Οθωμανοί πλησίαζαν να ανακαταλάβουν την πόλη τους, οι γυναίκες του Σουλίου επέλεξαν να πεθάνουν ελεύθερες χόρεύοντας και τραγουδώντας.

#2

Ναός Αγ. Χαραλάμπους (Ενετικό Ρολόι)

Εκκλησία αφιερωμένη στον προστάτη Άγιο της πόλης και το καμπαναριό της που χρησιμεύει και ως Πύργος του Ρολογιού.

#3

Μαρίνα Πρέβεζας

Σύγχρονη μαρίνα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Εδώ θα βρείτε τουριστικούς πράκτορες να προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές με κρουαζιερόπλοια.

#4

Σαϊτάν Παζάρ

Το Saitan Pazar στα τούρκικα ή παζάρι του διαβόλου στα ελληνικά είναι ένας γραφικός πλακόστρωτος δρόμος στο κέντρο της Πρέβεζας. Εδώ να φάτε.

#5

Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης

Ο αυτοκράτορας Αύγουστος ίδρυσε τη Νικόπολη ως ανάμνηση της νίκη του επί του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα.

Ένας σκοτεινός διάδρομος στο Νεκρομάντειο Αχέροντα (Μαντείο των Νεκρών) στο Μεσοπόταμο.
μακριά ≈ 50.8χλμ
#6

Νεκρομαντείο Αχέροντα

Μεσοπόταμος

Το αρχαίο Νεκρομαντείο είναι ένα μέρος μυστηρίου. Έχει θέα στον ποταμό Αχέροντα όπου οι νεκροί συναντούσαν τον Χάροντα και περνούσαν στη μετά θάνατον ζωή.

#7

Κάστρο Παντοκράτορα

Ένα εγκαταλελειμμένο οθωμανικό κάστρο με μια κάπως απόκοσμη αίσθηση αλλά και όμορφη θέα. Ιδανικό για φωτογραφίσεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

#8

Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

Το μεγαλύτερο από τα έξι ιστορικά κάστρα στην περιοχή της Πρέβεζας χρησιμοποιούταν μέχρι το 1965. Σήμερα ερειπωμένο διατηρεί λίγο από την παλιό του μεγαλείο.

Πρέβεζα Εκδρομές

Άρτα

Ένα παράθυρο στην βυζαντινή Ελλάδα, αυτή η ήσυχη πόλη έχει εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και ένα πολυτραγουδισμένο λιθόκτιστο γεφύρι.

Λευκάδα

Η Λευκάδα έχει τα πάντα. Παγκόσμια διάσημες παραλίες, καταρράκτες και διαδρομές πεζοπορίας, ηλιοβασιλέματα και ιστορικά αξιοθέατα. Από πού θα ξεκινήσετε;

Πρέβεζα Γιατί να πάς;

  • Χτισμένη στο στόμιο ενός κόλπου.
  • Η κοντινή αρχαία Νικόπολη ήταν μια μεγάλη ρωμαϊκή πόλη.
  • Η ρίζα του ονόματός της είναι είτε σλαβική, αλβανική ή ιταλική.

Πρέβεζα Μουσεία

#1

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης φιλοξενεί ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στις ανασκαφές της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης. Μικρό αλλά αξίζει.

Πρέβεζα Να κάνεις / Να δεις

#1

Αυγοτάραχο Πρέβεζας

Στην Πρέβεζα, μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη λιχουδιά, αποκλειστική του Αμβρακικού Κόλπου, που ευφημίζεται και ως το ελληνικό χαβιάρι.

Πρέβεζα Φεστιβάλ

Γιορτή Σαρδέλας Πρέβεζας

Στυλ πανηγύρι όπου γιορτάζεται ένα ιστορικά σημαντικό προϊόν για την τοπική οικονομία, η σαρδέλα. Αν βρεθείτε εκεί τον Αύγουστο, επωφεληθείτε της ευκαιρίας.

×