Θάσος

Οικογενειακός προορισμός με απίστευτο φυσικό τοπίο που συνδυάζει θάλασσα, βουνό και δάσος. 'Εχει καταπληκτικές ταβέρνες την απολαμβάνετε καλύτερα οδικώς.

Παραδοσιακά κτίρια επί του κεντρικού λιμανιού της Θάσου (Λιμένας) και ψαρόβαρκες στη θάλασσα.
Φωτ.: jdujic / CC BY-SA 2.0

Θάσος Παραλίες

#1

Παραλία Χρυσή Αμμουδιά

Ηρεμία. Γυρίζεις το κεφάλι σου και βλέπεις τον βυθό της θάλασσας. Το ανεβάζεις και το τοπίο σε καταπλήσσει. Xρυσή αμμουδιά αυτή η Χρυσή Αμμουδιά.

#2

Παραλία Λιμένα Θάσου (Λιμανάκι)

Ο Λιμένας είναι μια αμμώδης παραλία κοντά στην πόλη της Θάσου και στο παλιό λιμάνι. Πολλές ταβέρνες και μπαρ, και ξενοδοχεία. Δεν γεμίζει ποτέ.

#3

Παραλία Δασύλιο

Όρμος Πρίνου

Το Δασίλιο είναι μια γοητευτική παραλία με beach bar. Από τη μια δασοπράσινοι λόφοι και από την άλλη μια θάλασσα με όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Μια φωτογραφία τραβηγμένη από τη θάλασσα δείχνει την παραλία της Ψιλή Άμμου στη Θάσο.
Φωτ.: Sir Adavis / CC BY 2.0
#4

Παραλία Ψιλή Άμμος

Από τα πιο διάσημα στη Θάσο, η Ψιλή Άμμος είναι οργανωμένη από μπιτσόμπαρα που προσελκύουν κυρίως νεότερους. Συνήθως είναι πήχτρα.

#5

Παραλία Παράδεισος

Εξωτική, οργανωμένή, αμμώδης. Η παραλία Παράδεισος έχει τιρκουάζ νερά και καταπράσινο περιβάλλον. Η παραλία Παράδεισος της Θάσου είναι παραδεισένια.

Μια εικόνα από την παραλία Μακρύαμμος στο νησί της Θάσου με ευθυγραμμισμένες ομπρέλες.
Φωτ.: Steliyan Kasabov
#6

Παραλία Μακρύαμμος

Οργανωμένη μικρή ιδιωτική παραλία, μέρος του ξενοδοχείου Makryammos Bungalows. Ιδανικό για παιδιά χάρη στα ρηχά νερά και τη ψιλή άμμο.

#7

Παραλία Σκάλας Καλλιράχης

Μικρή παραλία με άμμο και βότσαλο και ρηχά νερά. Απολαμβάνει εύκολης πρόσβασης και μιας ποικιλίας από κοντινές επιλογές διαμονής.

#8

Παραλία Πευκάρι

Όμορφη παραλία που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Περιβάλλεται από πευκοδάσος. Κάτω από τα πόδια σας, άμμος και μικρά βότσαλα.

+ 3 Θάσος Παραλίες

Θάσος Αξιοθέατα

#1

Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου

Λιμένας Θάσου

Μεταξύ των παλαιότερων κτιρίων του νησιού είναι αυτή η μικρή εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον προστάτη όλων των ναυτικών, τον Άγιο Νικόλαο.

#2

Αρχαιολογικός Χώρος Αλυκής Θάσου

Μικρή χερσόνησος με πλούσια βλάστηση και όμορφες παραλίες που φιλοξενεί τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης και ένα λατομείο μαρμάρου.

#3

Αρχαία Αγορά Θάσου

Μια πολυσύχναστη αγορά για αιώνες, τώρα μπορείτε να περιηγηθελιτε τα ερείπιά της και να επισκεφθείτε το κοντινό μουσείο για περαιτέρω ευρήματα.

Θάσος Γιατί να πάς;

  • Το βορειότερο νησί της Ελλάδας.
  • Ο Στάφυλος, γιος του θεού Διονύσου, ζούσε στη Θάσο.
  • Ο Θάσος βρέθηκε εδώ όταν έψαχνε για την απαχθέισα απο τον Δία Ευρώπη.

Θάσος Μουσεία

#1

Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου

Το μουσείο παρουσιάζει τα ευρήματά του με χρονολογική σειρά ξεκινώντας από τους νεολιθικούς χρόνους και τελειώνοντας στην κλασική εποχή.

#2

Δημοτικό Μουσείο Πολύγνωτου Bαγή

Ποταμιά

Το Δημοτικό Μουσείο Πολυγνώτου Βαγή φιλοξενεί τα έργα τέχνης ενός Ελληνοαμερικανού ζωγράφου και γλύπτη που κατάγεται από την Ποταμιά.

Ένας πάγκος με μια μεταλλική κανάτα και ποτήρια που εκτίθενται στο Λαογραφικό Μουσείο στα Λιμενάρια.
προσ. κλειστό
#3

Λαογραφικό Μουσείο Λιμεναρίων Θάσου

Ένα αξιόλογο μουσείο που θα σας δώσει καλή εικόνα της καθημερινής ζωής τους τελευταίους αιώνες. Παλιά αντικείμενα, εργαλεία και οικιακές συσκευές.

Θάσος Να κάνεις / Να δεις

#1

Όρος Υψάριο Θάσου

Το ψηλότερο βουνό της Θάσου έχει παρθένα φύση, λίμνες και μικρούς καταρράκτες. Απολαύστε τη διαδρομή με τα πόδια ή με αυτοκίνητο, και τις εκπληκτικές θέες.

Οι άνθρωποι κολυμπούν στα νερά της λιμνοθάλασσας και άλλοι κάνουν ηλιοθεραπεία γύρω από τη λιμνοθάλασσα της Γκιόλα.
Φωτ.: Remus Pereni / CC BY 2.0
#2

Λιμνοθάλασσα Γκιόλα

Φυσική πισίνα, σπάνιος γεωλογικός σχηματισμός, με γαλαζοπράσινο νερό. Ο μύθος λέει ότι ο Δίας το έφτιαξε για να απολαμβάνει τη θάλασσα η Αφροδίτη.

Θάσος Οικισμοί

Λιμένας Θάσου

Λιμένας Θάσου είναι το σύγχρονο εμπορικό και διοικητικό κέντρο του νησιού με όλες τις τουριστικές υπηρεσίες που μπορεί κανείς να χρειαστεί.

Ποταμιά Θάσου

Χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Υψάριο, η Ποταμιά έχει ορεινό τρόπο ζωή, τουτέστιν πετρόκτιστα σπίτια και εξαιρετικό φαγητό.

×