Κουφονήσια

Αγαπημένα των backpackers, από αυτά τα τέσσερα νησάκια, μόνο το Άνω Κουφονήσι κατοικείται μόνιμα. Ιδανικό για μέρες ολόκληρες με φίλους στην παραλία.

Κουφονήσια Από νησί σε νησί

Αμοργός

Ένα μέρος για ταξιδιώτες παρά για τουρίστες, η Αμοργός παντρεύει το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου με ένα γυμνό βραχώδες τοπίο. Εξωκοσμικά ηλιοβασιλέματα.

Νάξος

Μεγάλο νησί που προσφέρει πολλαπλές επιλογές ιστορικών αξιοθέατων, χωριών και παραλιών. Προορισμός για οδικά ταξίδια, ηλιοβασιλέματα και νυχτερινή ζωή.

Δονούσα

Ονειρευτείτε τον εαυτό σας σε αυτό το μικρό νησάκι. Με μόνο 160 κατοίκους, είναι ιδανικό για χαλάρωση, γιόγκα και mindfulness με τις ώρες στις παραλίες.

Ίος

Θέλετε να παρτάρετε μέχρι το πρωί, να τραβήξετε φωτογραφίες από Κυκλαδίτικα σπίτια και να μαυρίσετε στην παραλία; Η Ίος είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς.

Πάρος

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός με έντονη νυχτερινή ζωή, εδώ θα απολαύσετε γαλανόλευκους παραδοσιακούς οικισμούς, πάμπολλες παραλίες και πεζοπορία.

Κουφονήσια Γιατί να πάς;

  • Κυριολεκτικά τα Νησιά των Κωφών, αλλά γιατί;
  • Mindfulness, minimal αρχιτεκτονική, παραλίες με ψιλή άμμο και σμαραγδένια νερά.
  • Το Άνω Κουφονήσι έχει μόλις 350 κατοίκους.

Κουφονήσια Να κάνεις / Να δεις

Μια εικόνα που δείχνει ιστιοφόρα να επιπλέουν στα ανοιχτά της Σχοινούσας.
Φωτ.: User:Oro2 / CC BY-SA 3.0
#1

Νησί Σχοινούσα

Το κεντρικό νησί των Μικρών Κυκλάδων μοιάζει σαν να έχει μείνει στη δεκαετία του '60. Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση και ηρεμία.

Μια εικόνα της τυρκουάζ θάλασσας και των βραχώδων ακτών του νησιού Ηρακλειά.
Φωτ.: Porouclas / CC BY-SA 4.0
#2

Νησί Ηρακλειά

Ο ορισμός των χαλαρών διακοπών σε ένα νησί με πληθυσμό περίπου 150 κατοίκους. Δεν έχει αυτοκίνητα, αλλά ούτε και τράπεζα.

Μια επισκόπηση του ακατοίκητου νησιού της Κέρου - ένας τεράστιος βράχος που λάμπει στον ήλιο που δύει.
Φωτ.: Phso2 / CC BY 3.0
#3

Νήσος Κέρος

Μυστηριώδες και ακατοίκητο νησί όπου βρίσκεται το αρχαιότερο ιερό του Αιγαίου, κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ "Το αίνιγμα της Κέρου".

Κουφονήσια Οικισμοί

Χώρα (Άνω) Κουφονησίου

Παλιά ήταν εναλλακτικός προορισμός, αλλά τα τελευταία χρόνια η φήμη του αυξήθηκε, και μαζί της και ο αριθμός των επισκεπτών. Φανταστικό μέρος.

×