Τήνος

Το προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες. Επίσης ξεχωρίζουν τα μονοπάτια πεζοπορίας και η τοπική κουζίνα.

Το καμπαναριό και ένα μέρος της στέγης της εκκλησίας της Παναγίας της Τήνου στη Χώρα του νησιού.
Φωτ.: Pantaman / CC BY-SA 2.0

Τήνος Αξιοθέατα

Τα σκαλιά με το κόκκινο χαλί που οδηγούν στην κύρια είσοδο της εκκλησίας της Παναγίας στην Τήνο.
πρέπει να δείς
#1

Παναγία Ευαγγελίστρια Τήνου

Η εκκλησία φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας, η οποία προσελκύει πολλούς προσκυνητές που ανεβαίνουν προς την εκκλησία μπουσουλώντας.

#2

Βωλάξ Τήνου

Ξεχωριστό τοπίο με γρανιτένιους ογκόλιθους κοντά σε ένα μικρό καθολικό χωριό. Εξαιρετικό μέρος για φωτογραφίες και εξερεύνηση.

#3

Περιστεριώνες της Τήνου

Στο παρελθόν, οι κάτοικοι του νησιού εξέτρεφαν περιστέρια για φαγητό και λίπασμα. Σήμερα, 1000 περιστερώνες κοσμούν τους λόφους της Τήνου.

Τήνος Από νησί σε νησί

Μύκονος

Κοσμοπολίτικος προορισμός και ο απόλυτος μαγνήτης του διεθνούς jet-set, το όνομα του νησιού έγινε συνώνυμο με απεριόριστη πολυτέλεια και πάρτι.

Σύρος

Πατρίδα της πολυτραγουδισμένης Φραγκοσυριανής, εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε μια μοναδική μεσαιωνική πόλη. Μην χάσετε τις παραδοσιακές λιχουδιές.

Τήνος Να κάνεις / Να δεις

#1

Μονή Ιεράς Καρδίας του Ιησού

Εξώμβουργο

Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας γίνεται στη Μονή της Ιερής Καρδιάς του Ιησού στο Εξωμβούργο.

#2

Φαγητό και Γεύσεις της Τήνου

Αιώνες παράδοσης και η ποιότητας των τοπικών προϊόντων, όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα ψάρια, έχουν καταστήσει το νησί γαστρονομικό προορισμό.

Τήνος Γιατί να πάς;

  • Αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι υπέφερε από μεγάλο αριθμό φιδιών.
  • Ο Ποσειδώνας έστειλε ένα σμήνος πελαργών για να την καθαρίσουν από τα φίδια.
  • 150 χιλιόμετρα μονοπατιών που συνδέουν γραφικά χωριά, ξωκλήσια και παραλίες.

Τήνος Μουσεία

Η εσωτερική αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Τήνου με γλυπτά μπροστά στους τοίχους.
Φωτ.: Zde / CC BY-SA 3.0
#1

Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου

Αυτό το μικρό μουσείο διαθέτει ανάγλυφη κεραμική του 7ου αιώνα π.Χ., ένα από τα οποία απεικονίζει τη γέννηση της Αθηνάς από το κεφάλι του Δία.

Τήνος Οικισμοί

Πάνορμος Τήνου

Ένα μικρό και ήσυχο ψαροχώρι που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού. Στο απάνεμο λιμάνι του μπορείτε να δειπνήσετε δίπλα στο κύμα.

Τήνος Φεστιβάλ

Πάσχα στην Τήνο

Το νησί στο οποίο κυριαρχεί η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας γιορτάζει το Πάσχα σε πολλές εκκλησίες και χωριά με ξεχωριστά έθιμα.

×