Δονούσα

Ονειρευτείτε τον εαυτό σας σε αυτό το μικρό νησάκι. Με μόνο 160 κατοίκους, είναι ιδανικό για χαλάρωση, γιόγκα και mindfulness με τις ώρες στις παραλίες.

Δονούσα Παραλίες

#1

Παραλία Λιβάδι

Αμμώδης παραλία όπου επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινγκ και ο γυμνισμός. Προσβάσιμη με σκάφος ή μέσω μονοπατιού μίας ώρας από το χωριό Μερσίνη.

#2

Παραλία Καλοταρίτισσα

Μια μικρή παραλία με βότσαλο και κρυστάλινα νερά που προστατεύεται από τους δυνατούς βόρειους ανέμους. Απολαύστε φαγητό στην κοντινή ταβέρνα.

Πανοραμική φωτογραφία της παραλίας του Κέδρου στο νησί της Δονούσας.
Φωτ.: jenny / CC BY-SA 2.0
#3

Παραλία Κέδρος

Ψιλή άμμος, υπέροχα νερά, άγονη γη. Στην παραλία Κέδρος επιτρέπεται ο γυμνισμός και το ελεύθερο κάμπινγκ. Μια παραλία για ελεύθερους ανθρώπους.

#4

Παραλία Τρυπητή

Σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την Καλοταρίτισσα έχει μια απάνεμη αμμουδιά. Με πολύ λίγο κόσμο και ανοιχτή σε γυμνιστές.

Δονούσα Από νησί σε νησί

Αμοργός

Ένα μέρος για ταξιδιώτες παρά για τουρίστες, η Αμοργός παντρεύει το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου με ένα γυμνό βραχώδες τοπίο. Εξωκοσμικά ηλιοβασιλέματα.

Νάξος

Μεγάλο νησί που προσφέρει πολλαπλές επιλογές ιστορικών αξιοθέατων, χωριών και παραλιών. Προορισμός για οδικά ταξίδια, ηλιοβασιλέματα και νυχτερινή ζωή.

Κουφονήσια

Αγαπημένα των backpackers, από αυτά τα τέσσερα νησάκια, μόνο το Άνω Κουφονήσι κατοικείται μόνιμα. Ιδανικό για μέρες ολόκληρες με φίλους στην παραλία.

Δονούσα Γιατί να πάς;

  • Μικροσκοπικό και χωρίς μαζικό τουρισμό.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στις παραλίες και τις παραθαλάσσιες σπηλιές της είναι με βάρκα.
  • Το αγαπημένο των πεζοπόρων, τους λάτρεις της περιπέτειας και τους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Δονούσα Αξιοθέατα

#1

Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού

Ο Τίμιος Σταυρός είναι μια εντυπωσιακή λευκή εκκλησία με μπλε τρούλο. Κάθε 14 Σεπτεμβρίου γιορτάζει με ένα μεγάλο πανηγύρι.

#2

Ερείπια Αρχαίου Οικισμού

Μερσίνη

Κοντά στο δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του Διονυσιακού νησιού, τα ερείπια ενός αρχαίου αλλά μυστηριώδους οικισμού.

Δονούσα Οικισμοί

Χώρα Δονούσας (Σταυρός)

Κύριος οικισμός και λιμάνι του νησιού, εδώ θα βρείτε διαμονή καθώς και ταβέρνες και μερικά μπαρ. Η κοντινή παραλία είναι φανταστική.

Δονούσα Να κάνεις / Να δεις

Μια επισκόπηση του ακατοίκητου νησιού της Κέρου - ένας τεράστιος βράχος που λάμπει στον ήλιο που δύει.
Φωτ.: Phso2 / CC BY 3.0
#1

Νήσος Κέρος

Μυστηριώδες και ακατοίκητο νησί όπου βρίσκεται το αρχαιότερο ιερό του Αιγαίου, κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ "Το αίνιγμα της Κέρου".

×