Θεσσαλονίκη Μουσεία

Τα παιδιά θα λατρέψουν το τεχνολογικό μουσείο Noesis και δεν πρέπει να χάσετε το αρχαιολογικό όπου εκτίθενται οι θησαυροί της αρχαίας Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη Μουσεία

#1

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το σύγχρονο σπίτι της Αρχαίας Μακεδονίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έχει τόσα πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα. Μην το χάσετε.

#2

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα αφηγείται την ιστορία των μαχών και γεγονότων που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Ένας πιλότος μαχητικού αεροσκάφους στην οθόνη της αίθουσας του προσομοιωτή και καθίσματα που ωθούνται προς τα εμπρός.
Φωτ.: NOESIS / CC BY-SA 3.0
#3

Μουσείο ΝΟΗΣΙΣ

Ένα διασκεδαστικό μέρος με εκπαιδευτικές εμπειρίες. Επιστημονικές εκθέσεις, οθόνη θόλου, κοσμοθέατρο, προσομοιωτής και πλανητάριο. Τίποτα άλλο;

#4

Μουσείο Ψευδαισθήσεων Θεσσαλονίκης

Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων χρησιμοποιεί γεωμετρία και ψευδαισθήσεις για να δημιουργήσει σκηνικά για αξέχαστες φωτογραφίες για τα μέσα κοινωνικής σας δικτύωσης.

#5

Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τον περασμένο αιώνα, η Θεσσαλονίκη πέρασε δύο παγκόσμιους, δύο βαλκανικούς και έναν εμφύλιο. Μάθετε περισσότερα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

#6

MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Οίκος πολλών εντυπωσιακών εκθέσεων με ποικίλα θέματα όπως ο αντίκτυπος του COVID στη ζωή της πόλης, η ταυτότητα στην ψυχολογία, και το αστικό τοπίο.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Καλών Τεχνών είναι ένα μεγάλο λευκό κτίριο με εξωτερικές σκάλες που οδηγούν στους επάνω ορόφους.
Φωτ.: G.Garitan / CC BY-SA 4.0
#7

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα είναι ένας αξιόλογος πολιτιστικός χώρος με περίεργα εκθέματα, εντυπωσιακές παρουσιάσεις και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

#8

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ίσως το μεγαλύτερο βυζαντινό μουσείο στον κόσμο, φιλοξενεί μια δυσεύρετη και πλήρη έκθεση της ιστορίας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

#9

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το μουσείο εκθέτει αντικείμενα από Ολυμπιακούς Αγώνες και παρέχει εξαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Σπάνιο εύρημα. Μην το χάσετε.

#10

MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εξαιρετική έκθεση σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί συλλογές από την Ελλάδα και όχι μόνο. Εάν είστε λάτρης, μην το προσπεράσετε.

#11

Μουσείο Ατατούρκ Θεσσαλονίκης

Σε αυτό το παραδοσιακό σπίτι που σήμερα είναι μουσείο και το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης γεννήθηκε ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ένα πλινθόκτιστο κτίριο με μαύρες ατσάλινες κολώνες και ένα εξάρτημα παλιάς μηχανής στο μπροστινό μέρος.
Φωτ.: EYATH
#12

Μουσείο Ύδρευσης ΕΥΑΘ Α.Ε.

Στο Μουσείο της ΕΥΑΘ εξερευνάτε το σύστημα ύδρευσης της Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρον για την κατανόηση του πώς λειτουργούν οι πόλεις.

Ένα παλιό κτίριο ελέγχου τρένων με κεραμοσκεπή στο υπαίθριο πάρκο τρένων του Μουσείου Σιδηροδρόμων Θεσσαλονίκης.
Φωτ.: K. Krallis
#13

Μουσείο Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης

Ένα μουσείο για τους λάτρεις των τρένων και trainspotters που παρέχεται από ανθρώπους που εργάζονταν και αγαπούν τα τρένα. Παλιές ατμομηχανές και ιστορία.

#14

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης είναι μια δημόσια βιβλιοθήκη που κάθε τόσο φιλοξενεί εκθέσεις. Δωρεάν και με ενδιαφέροντα θέματα.

#15

Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το εξαιρετικό αυτό μουσείο αφηγείται την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και καταδεικνύει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης.

#16

Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης

Στο Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης περιπλανηθείτε μεταξύ αντικειμένων της καθημερινότητας του παρελθόντος. Φιλοξενεί και προσωρινές εκθέσεις.

×