Θεσσαλονίκη Αξιοθέατα

Η Θεσσαλονίκη έχει μερικά αρχαία ρωμαϊκά μνημεία, αλλά είναι κυρίως γνωστή για τις πάμπολλες βυζαντινές της εκκλησίες - κάποιες σε εξαιρετική κατάσταση.

Θεσσαλονίκη Αξιοθέατα

Μια πλινθόκτιστη βυζαντινή εκκλησία με λίγα τοξωτά παράθυρα ανάμεσα σε πολυκατοικίες.
διαμάντι
#1

Ιερός Ναός Παναγίας Αχειροποιήτου

Χτισμένη στη θέση ενός αρχαίου Ναού της Αφροδίτης, η εκκλησία της Παναγίας της Αχειροποίητου έχει τις ομορφότερες κολώνες και ψηφιδωτά δάπεδα.

Το μπροστινό μέρος, συμπεριλαμβανομένης της αυλής, και η κύρια είσοδος της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.
πρέπει να δείς
#2

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

Ο καθεδρικός ναός του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, περιλαμβάνεται στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

#3

Βυζαντινός Ναός Αγίου Παντελεήμονος

Ένα κομμάτι ζωντανής ιστορίας που επιβιώνει στην πολυσύχναστη Εγνατία. Αξίζει μια σύντομη επίσκεψη, αν το συναντήσετε.

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με μερικούς σκέιτερ μπροστά του και τη θάλασσα στο βάθος.
διαμάντι
#4

Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η πόλη είναι υπερήφανη για την αρχαία ιστορία της, και ιδιαίτερα τη μακεδονική κληρονομιά της. Το άγαλμα του Αλέξανδρου προσελκύει τουρίστες αλλά και skaters.

#5

Λευκός Πύργος

Το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος, χτίστηκε από Βυζαντινούς, μετατράπηκε σε φυλακή από τους Οθωμανούς και σε μουσείο από τους Έλληνες.

#6

Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης

Για περισσότερα από 1300 χρόνια, η Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης προσελκύει πιστούς. Έχει εξαιρετικά ψηφιδωτά και βαριά αλλά κομψή αρχιτεκτονική.

Ένας σωρός από διάφανες ομπρέλες ειδομένος από χαμηλά με φόντο τον ουρανό.
Φωτ.: Annatsach / CC BY-SA 4.0
#7

Ομπρέλες Ζογγολόπουλου

Ένα έργο σύγχρονης τέχνης αστικού περιβάλλοντος διακοσμεί τον παραλιακό πεζόδρομο. Κάντε μια βόλτα και θα συναντήσετε τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου.

#8

Βυζαντινός Ναός Παναγίας των Χαλκέων

Μια μικρή όαση ιστορίας, η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας των Χαλκέων βρίσκεται στην καρδιά ενός μικρού πάρκου. Επισκεφτείτε για ένα πνευματικό διάλειμμα.

#9

Πλατεία Αριστοτέλους

Η πλατεία βιτρίνα της Θεσσαλονίκης είναι μέρος για καφέ, φαγητό και ψώνια, συχνά με εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα. Ξεκινήστε ή ολοκληρώστε τη βόλτα σας εδώ.

#10

Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα)

Σήμερα, είναι το απόλυτο εντευκτήριο για τους νέους Θεσσαλονικείς. Η Καμάρα χτίστηκε για να τιμήσει τη ρωμαϊκή νίκη επί των Σασσανιδών Περσών.

Η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη είναι ένα κυκλικό κτίριο με έναν μιναρέ που έχει απομείνει από την εποχή της ως τζαμί.
Φωτ.: Marco Verch / CC BY 2.0
#11

Ροτόντα

Το επίδοξο μαυσωλείο του Γαλέριου, τελικά η Ροτόντα μετατράπηκε σε εκκλησία και στη συνέχεια σε τζαμί. Ένας τόπος γεμάτος ιστορία και τέχνες.

#12

Επταπύργιο Θεσσαλονίκης

Τα εντυπωσιακά βυζαντινά τείχη έχουν έναν μικρό πεζόδρομο με πανοραμικές θέες στη Θεσσαλονίκη και φανταστικές ταβέρνες σε κοντινή απόσταση.

#13

Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Ρωμαϊκή Αγορά (Αγορά) ήταν η διοικητική καρδιά της Θεσσαλονίκης. Έχουν ανασκαφεί η κρυπτή στοά, μια αίθουσα ωδείου/συμβουλίου και λουτρά.

#14

Κάζα Μπιάνκα

Πριν από έναν αιώνα, η πλούσια συνοικία της Θεσσαλονίκης ήταν γεμάτη από σπίτια όπως η Κάζα Μπιάνκα. Σήμερα, είναι ένα φανταστικό μπαρ-εστιατόριο.

#15

Πλατεία Ναυαρίνου

Η αρχαία πλατεία και πεζόδρομος στην καρδιά του ρωμαϊκού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης είναι ζωντανή, ειδικά τη νύχτα, με φοιτητές και νέους.

#16

Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου

Το άγαλμα τιμά τον μεγάλο πολιτικό του 20ου αιώνα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της Ελλάδας.

Πινακίδα με ιστορικές πληροφορίες και το πλινθόκτιστο Μπέη Χαμάμ στο βάθος.
Φωτ.: Marco Verch / CC BY 2.0
#17

Λουτρά Μπέη Χαμάμ

Χτισμένο το 1444 από Οθωμανούς, το Μπέη Χαμάμ είναι σήμερα εκθεσιακός χώρος. Είναι αξιόλογο για την καλοδιατηρημένη του κατάσταση.

×