Σιθωνία Χαλκιδικής

Αν προτιμάτε φυσική ομορφιά και νυχτερινή ζωή, στην Σιθωνία οι μαγευτικές παραλίες, τα beach bars και οι γραφικές διαδρομές αθφονούν. Ιδανική για οικογένειες.

Σιθωνία Χαλκιδικής Παραλίες

Φωτογραφία μιας παλιάς προβλήτας από τσιμέντο στο νησί Δρένια στη Χαλκιδική.
Φωτ.: Tomisti / CC BY-SA 4.0
#1

Παραλία Νήσου Δρένια (Γαϊδουρονήσια)

Η Δρένια είναι ένα ακατοίκητο νησάκι με γαλαζοπράσινα νερά, λίγα εστιατόρια και πολύ χρόνο. Δεν έχει παρά να ξαπλώσετε για ώρες στην παραλία.

Μια φωτογραφία τραβηγμένη από τη θάλασσα απεικονίζει ανθρώπους στο νερό και ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία Δεβελίκη.
Φωτ.: YouInGreececom
#2

Παραλία Δεβελίκι

Το Δεβελίκι είναι ένα μικρό ψαροχώρι με ήσυχη παραλία και beach bar. Δύο κοντινές ψαροταβέρνες είναι πάντα έτοιμες να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας.

Πανοραμική εικόνα που δείχνει την παραλία της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Φωτ.: Tony Hisgett / CC BY 2.0
#3

Παραλία Σάρτης

Η Σάρτη έχει μια αμμώδη παραλία μήκους δύο χιλιομέτρων με ωραία μπαρ και ανέσεις δύο βήματα μακριά, στο χωριό Σάρτη. Εξαιρετική θέα στο Όρος Άθω.

#4

Παραλία Τορώνης

Η παραλία Τορώνη είναι μια παραλία με παχιά άμμο και με νερά που βαθαίνουν απότομα. Beach bar για μουσική κ ή ένα πιο ήσυχο μέρος με τη δική σας ομπρέλα;

Φωτογραφία της παραλίας Λαγόμανδρα της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.
Φωτ.: vujas / CC BY-SA 3.0
#5

Παραλία Λαγόμανδρα

Η Λαγόμανδρα χωρίζεται σε τρεις μικρότερες παραλίες από δύο ακρωτήρια. Είναι αμμώδης, έχει σκιά κάτω από πεύκα, και τα νερά της βαθαίνουν απότομα.

Μια φωτογραφία της παραλίας Τρανή Αμμούδα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Φωτ.: astardj / CC BY-SA 2.0
#6

Παραλία Τρανή Αμμούδα

Η Τρανή Αμμούδα είναι μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και με βαθιά νερά. Σε συνδυασμό με πρωινό στα κοντινά χωριά, εγγυάται ένα υπέροχο ξεκίνημα της ημέρας.

#7

Παραλία Καλαμίτση

Προστατευμένος από τον άνεμο κόλπος με κυρίως ήρεμα νερά, εξαιρετικός για snorkeling. Η παραλία Καλαμίτσι έχει ψιλή άμμο. Φιλοξενεί ένα δημοφιλές κάμπινγκ.

#8

Παραλία Συκιάς

Αμμώδης παραλία με ρηχά νερά μπροστά από το χωριό Συκιά. Κολυμπήστε στα πρασινογάλανα νερά και απολαύστε τη φανταστική θέα στο Όρος Άθω.

+ 6 Σιθωνία Χαλκιδικής Παραλίες

Σιθωνία Χαλκιδικής Οικισμοί

Νικήτη Χαλκιδικής

Παλιός παραθαλάσσιος οικισμός της Χαλκιδικής με καταστήματα και εξαιρετικές ταβέρνες. Βρίσκεται κοντά σε πολλές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε.

Άγιος Νικόλαος Χαλκιδικής

Χαρακτηριστικό χωριό της ορεινής Χαλκιδικής που διατηρεί την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα και αλλά και τις τουριστικές του υπηρεσίες.

Συκιά Χαλκιδικής

Ένας ορεινός οικισμός της Χαλκιδικής γνωστός για μια κοντινή μεγάλη παραλία (μήκους 1,5 χλμ.), και για τη χαλαρωτική και ήσυχη ατμόσφαιρά του.

Παρθενώνας Χαλκιδικής

Οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν στη δεκαετία του '70 για να ζήσουν στο Ν. Μαρμαρά. Ευτυχώς, κάποιοι το αποκατέστησαν. Κρυμμένο στολίδι σίγουρα.

Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής

Το μεγαλύτερο χωριό της Σιθωνίας έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς. Εξαιρετικές παραλίες, νυχτερινή ζωή, και όλες τις απαραίτητες τουριστικές υπηρεσίες.

Σάρτη Χαλκιδικής

Στην άκρη της Σιθωνίας, φημίζεται για τις όμορφες παραλίες, την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την υπέροχη θέα του όρους Άθω.

Όρμος Παναγίας Χαλκιδικής

Γραφικός οικισμός φημισμένος για τα τιρκουάζ νερά του και το μικρό λιμάνι, από όπου αναχωρούν καθημερινά βάρκες για την περιήγηση στο Άγιον Όρος.

Σιθωνία Χαλκιδικής Γιατί να πάς;

  • Πήρε το όνομά της από τον Σίθωνα, τον γιο της Όσσας και του Ποσειδώνα.
  • Αποικίστηκε από Χαλκιδέους τον 8ο αιώνα π.Χ.
  • Μέχρι το 50 μ.Χ., ο Χριστιανισμός είχε ήδη εξαπλωθεί στη Σιθωνία.

Σιθωνία Χαλκιδικής Αξιοθέατα

#1

Εκκλησία Αγ. Γεωργίου

Νικήτη

Αυτό το μικρό παρεκκλήσι στέκεται εκεί που στεκόταν μια Βασιλική που καταστράφηκε από τους Ούννους. Σήμερα είναι ένα ήσυχο μέρος.

#2

Αρμενιστής Κάμπινγκ

Μια παραλία με χρυσαφένια άμμο, πεύκα που αγγίζουν τη θάλασσα, υπέροχη θέα στο Άγιο Όρος και ένα κάμπινγκ με φιλικούς ανθρώπους.

#3

Λιμάνι Νέου Μαρμαρά

Στο λιμάνι του Νέου Μαρμαρά νοικιάζετε καραβάκι για το πρώτο πόδι και επισκέπτεστε παραλίες σε όλο τον Τορωναίο Κόλπο.

Φωτογραφία που δείχνει μέρος των εγκαταστάσεων των ξενοδοχείων Porto Carras.
Φωτ.: Sithonian
#4

Πόρτο Καρράς Θέρετρο και Μαρίνα

Το Πόρτο Καρράς είναι το μοναδικό μεγα-ξενοδοχείο της Χαλκιδικής με κορυφαίες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης μαρίνας.

#5

Αρχαιολογικός Χώρος «Βασιλική Σοφρωνίου»

Χριστιανική εκκλησία του 5ου αιώνα με εξαιρετικά ψηφιδωτά. Είναι ένας μικρός χώρος και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Σιθωνία Χαλκιδικής Εκδρομές

Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Με μια σειρά από οικισμούς, απίστευτες παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή, η Κασσάνδρα είναι αγαπημένη επιλογή διακοπών για νέους αλλά και οικογένειες.

Αμμουλιανή Χαλκιδικής

Ένα κρυμμένο στολίδι όσον αφορά τη φυσική ομορφιά, τις ταβέρνες και τις κπληκτικές παραλίες. Η Αμμουλιανή είναι το μόνο κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής.

Σιθωνία Χαλκιδικής Μουσεία

#1

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο απεικονίζει την καθημερινή ζωή της Νικήτης πριν από μερικούς αιώνες. Αξίζει πραγματικά μια σύντομη επίσκεψη.

×