Νάουσα Ημαθίας

Κυρίως χειμερινός προορισμός χάρη στα δύο κοντινά χιονοδρομικά κέντρα, στη Νάουσα θα επισκεφθείτε την Σχολή του Αριστοτέλη και θα απολαύσετε τοπικά κρασιά.

Νάουσα Ημαθίας Αξιοθέατα

#1

Ποταμός Αράπιτσα

Πηγάζει από το βουνό, περνά από το δάσος μέσα στην παλιά βιομηχανική περιοχή και το κέντρο της πόλης. Η Αράπιτσα έχει μερικές ενδιαφέρουσες διαδρομές.

#2

Μνημείο Σφαγής της Νάουσας

Μνημείο της σφαγής των κατοίκων της Νάουσας κατά την οθωμανική πολιορκία του 1822 - μέρος της προσπάθειας καταστολής της Ελληνικής Επανάστασης.

Το φωτισμένο μέτωπο του Μακεδονικού Τάφου της Κρίσης και οι επισκέπτες θαυμάζουν τον πίσω από φράχτη.
προσ. κλειστό
#3

Μακεδονικός Τάφος της Κρίσεως

Αρχαία Μίεζα

Ένας καλά διατηρημένος τάφος διάσημος για τη ζωγραφισμένη πρόσοψή του που περιγράφει αρχαίες πεποιθήσεις για την κρίση μετά θάνατον.

#4

Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

Ένα πάρκο παραμυθένιο, ιδανικό για βόλτα, αναψυχή και χαλάρωση. Φέρτε τη φωτογραφική σας μηχανή - έχει πολύ όμορφα τοπία.

#5

Κεντρική Πλατεία Νάουσας (και Οβελίσκος)

Ο οβελίσκος είναι ένα σχετικά νέο μνημείο -τελείωσε το 2002- στην πλατεία Καρατάσου. Εδώ θα βρείτε παγκάκια για χαλάρωση και καταστήματα.

#6

Νυμφαίο της Μιέζας (Σχολή του Αριστοτέλη)

Ο τόπος όπου συναντήθηκε και δίδαξε ο Αριστοτέλης τον Μέγα Αλέξανδρο. Σταματήστε στο κέντρο πληροφοριών - έχει εξαιρετικά βίντεο.

Νάουσα Ημαθίας Να κάνεις / Να δεις

#1

Οινοποιείο Δαλαμάρα

Με τους αμπελώνες του στους πρόποδες του όρους Βέρμιο, συνεχίζει την παράδοση οινοποιείας που ξεκίνησε το 1840 ο Ιωάννης Γ. Νταλαμάρας.

Τα ψηλά πλατάνια στις όχθες του ποταμού Αράπιτσα στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας καθιστούν το τοπίο καταπράσινο.
πρέπει να δείς
#2

Άλσος Αγίου Νικολάου

Ιδανικό μέρος για όλο το χρόνο. Μια δροσερή όαση για τον καύσωνα του καλοκαιριού ή για χιονοπόλεμο το χειμώνα, μια χαλαρή βόλτα ή πικνίκ.

#3

Οινοποιείο Αργατία

Ροδοχώρι Νάουσας

Αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το οικογενειακό οινοποιείο που σέβεται παραδοσιακές μεθόδους και επενδύει επίσης σε νέες επιστημονικές προσεγγίσεις.

Η χιονισμένη πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου Σέλι όπου είναι ορατό το σαλέ και πολλοί καλεσμένοι.
Φωτ.: Taspozi
#4

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Το πρώτο και το μεγαλύτερο ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο είναι ιδανικό μέρος για παιδιά και οικογένειες, καθώς και αρχάριους.

#5

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

Το θέρετρο δεν είναι πολύ μεγάλο. Έχει τρεις κόκκινες, δύο πράσινες, μία μαύρη και μερικές μπλε πλαγιές. Έχει δυνατότητα για τεχνητό χιόνι.

Νάουσα Ημαθίας Γιατί να πάς;

  • Η επίσημη ονομασία της πόλης είναι «Η ηρωική πόλη της Νάουσας»
  • Εστία της ποικιλίας κρασιού «Ξινόμαυρο».
  • Για περισσότερο από έναν αιώνα, κλωστοϋφαντουργικό κέντρο της Ελλάδας.

Νάουσα Ημαθίας Εκδρομές

Έδεσσα

Εδώ θα επισκεφθείτε καταρράκτες και ιαματικές πηγές και θα θαυμάσετε παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πανοραμικές θέες. Είναι κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο.

Βέροια

Στην Βέροια απολαύστε τις βόλτες σας στην Εβραϊκή Συνοικία της Μπαρμπούτα και επισκεφτείτε τα μουσεία. Ιδανική βάση για επίσκεψη στην Βεργίνα.

Νάουσα Ημαθίας Μουσεία

#1

Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Νάουσας

Ένα ευρύ φάσμα εκθεμάτων από τις παραδόσεις και την ιστορία της πόλης. Δεκάδες καθημερινά αντικείμενα και παλιά εργαλεία θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

×