Έδεσσα

Εδώ θα επισκεφθείτε καταρράκτες και ιαματικές πηγές και θα θαυμάσετε παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πανοραμικές θέες. Είναι κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο.

Έδεσσα Αξιοθέατα

#1

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Βυζαντινή εκκλησία του 14ου αιώνα με χαρακτηριστικούς κορινθιακούς κίονες που ήταν για αιώνες ο καθεδρικός ναό της πόλης.

Ένας θόλος εκκλησίας μεταξύ κτιρίων στην περιοχή Βαρόσι στην Έδεσσα.
Φωτ.: Мико / CC BY-SA 4.0
#2

Συνοικία Βαρόσι Έδεσσας

Μια παραδοσιακή συνοικία με τυπική μακεδονική και βαλκανική αρχιτεκτονική. Ιδανικός προορισμός για βόλτες και φωτογραφίες.

#3

Καταρράκτες Έδεσσας

Ένας περίπατος δίπλα στους καταρράκτες έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, ειδικά αν επισκέπτεστε το πρωί. Ιδανικό για mindfulness και φωτογραφία.

#4

Βυζαντινή Γέφυρα στο Πάρκο Κιουπρί

Μια όαση χαλάρωσης που πήρε το όνομά της από την αρχαία γέφυρα που βρίσκεται στο πάρκο. Ιδανικό για μια γρήγορη επίσκεψη.

#5

Ψηλός Βράχος Έδεσσας

Μαγευτική πανοραμική θέα στην κοιλάδα της Έδεσσας και στο όρος Βέρμιο. Επίσης, εξαιρετικό φαγητό. Μέρος για χαλάρωση και μια εύκολη απόδραση.

#6

Παλιό Κανναβουργείο Έδεσσας

Το παλιό κανναβουργείο στο Βαρόσι είναι σήμερα εγκαταλειμμένο και ασυντήρητο. Είναι ιδανικό για φωτογράφιση αστικής αποσύνθεσης (urban decay).

#7

Γενί Τζαμί Έδεσσας

Για οθωμανικό τζαμί, έχει μια μη τυπική, χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Είναι κρίμα που δεν συντηρείται και δεν είναι ανοιχτό στο κοινό.

Έδεσσα Γιατί να πάς;

  • Έδεσσα κυριολεκτικά σημαίνει ο Πύργος στο Νερό.
  • Παλαιότερα ονομαζόταν Βοδενά, που είναι σλαβικό όνομα.
  • Οι διάσημοι καταρράκτες της προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Έδεσσα Να κάνεις / Να δεις

#1

Οινοποιείο Αργατία

Ροδοχώρι Νάουσας

Αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το οικογενειακό οινοποιείο που σέβεται παραδοσιακές μεθόδους και επενδύει επίσης σε νέες επιστημονικές προσεγγίσεις.

Μια υπαίθρια θερμική πισίνα δίπλα στο ποτάμι στην περιοχή Πόζαρ.
Φωτ.: C messier
μακριά ≈ 30.9χλμ
#2

Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ

Αριδαία Πέλλας

Καταπληκτικό μέρος που χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια. Διαθέτει λουτρά με κρύο νερό από το βουνό και λουτρά με ζεστά ιαματικά ύδατα.

Η χιονισμένη πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου Σέλι όπου είναι ορατό το σαλέ και πολλοί καλεσμένοι.
Φωτ.: Taspozi
μακριά ≈ 41.3χλμ
#3

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Το πρώτο και το μεγαλύτερο ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο είναι ιδανικό μέρος για παιδιά και οικογένειες, καθώς και αρχάριους.

Μια γενική εικόνα των πλαγιών και των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια.
μακριά ≈ 27.3χλμ
#4

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

Το θέρετρο δεν είναι πολύ μεγάλο. Έχει τρεις κόκκινες, δύο πράσινες, μία μαύρη και μερικές μπλε πλαγιές. Έχει δυνατότητα για τεχνητό χιόνι.

Έδεσσα Εκδρομές

Νάουσα Ημαθίας

Κυρίως χειμερινός προορισμός χάρη στα δύο κοντινά χιονοδρομικά κέντρα, στη Νάουσα θα επισκεφθείτε την Σχολή του Αριστοτέλη και θα απολαύσετε τοπικά κρασιά.

Βέροια

Στην Βέροια απολαύστε τις βόλτες σας στην Εβραϊκή Συνοικία της Μπαρμπούτα και επισκεφτείτε τα μουσεία. Ιδανική βάση για επίσκεψη στην Βεργίνα.

×