Λίνδος

Χτισμένο γύρω από μια Ακρόπολη που φιλοξενεί έναν ναό της Αθηνάς του 6ου π.Χ., αυτό το χωριό διαθέτει και εντυπωσιακά καπετανέικα αρχοντικά.

Η οχύρωση της Ακρόπολης της Λίνδου, ο σύγχρονος οικισμός και η παραλία της περιοχής.
Φωτ.: Shadowgate / CC BY 2.0

Λίνδος Αξιοθέατα

#1

Ανάγλυφο Τριημιολίας

Στην είσοδο της ακρόπολης της Λίνδου, βρίσκετε ένα εντυπωσιακό ανάγλυφο αρχαίας ροδιακής γαλέρας του 3ου αιώνα π.Χ. Ένα συγκινητικό κομμάτι ιστορίας.

#2

Ακρόπολη της Λίνδου

Η ακρόπολη της Λίνδου φιλοξενεί έναν αρχαίο ναό της Αθηνάς. Οι οχυρώσεις αναπτύχθηκαν περαιτέρω κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους.

#3

Τύμβος του Κλεόβουλου του Λίνδιου

Πεζοπορία μιάμισης ώρας στον Τύμβο του Κλεόβουλου - τύραννου, ποιητή και ενός των επτά σοφών. Προετοιμαστείτε, να έχετε νερό, και όχι το μεσιμέρι.

#4

Αρχαίο Θέατρο Λίνδου

Το αρχαίο θέατρο της Λίνδου έχει λαξευθεί σε πέτρα. Είχε αρκετές θέσεις για 2000 θεατές. Δεν έχει αποκατασταθεί, αλλά μην σας αποθαρρύνει.

Λίνδος Γιατί να πάς;

  • Μια πόλη με κύρος και δόξα κατά την αρχαιότητα.
  • Ένα αρχιτεκτονικό σταυροδρόμι βυζαντινού, δυτικού και αραβικού στυλ.
  • Μία από τις έξι αποικίες των Δωριέων.

Λίνδος Να κάνεις / Να δεις

#1

Παλιά Πόλη Λίνδου

Μια πανέμορφη πόλη με σοκάκια και λευκά σπίτια κοντά στην αρχαία Λίνδο. Να έχετε τη φωτογραφική μηχανή σας στο χέρι - είναι εξαιρετικά φωτογενής.

Μια κοντινή φωτογραφία μιας πεταλούδας στο πάρκο της κοιλάδας των πεταλούδων της Ρόδου.
Φωτ.: wiseguy71 / CC BY-SA 2.0
μακριά ≈ 38.9χλμ
#2

Κοιλάδα με τις Πεταλούδες

Φυσικός βιότοπος ενός πολύ σπάνιου είδους πεταλούδας (Panaxia Quadripunctaria) που εμφανίζεται στο πάρκο από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Λίνδος Παραλίες

#1

Παραλία Λίνδου

Μια πλήρως ανεπτυγμένη αμμουδιά με μπαρ σε έναν απάνεμο κόλπο. Εδώ κολυμπάτε απολαμβάνοντας υπέροχη θέα στην ακρόπολη της Λίνδου. Συνήθως έχει πολύ κόσμο.

×