Ζαγοροχώρια Οικισμοί

Μια συστάδα εξαιρετικών χωριών όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Επιλέξτε το δικό σας σύμφωνα με το δρομολόγιο και τα προγράμματα πεζοπορίας σας.

Μια εικόνα της οροσειράς Πάπιγκο που τραβήχτηκε από το ομώνυμο χωριό.
Φωτ.: Dimitris Karagiorgos

Ζαγοροχώρια Οικισμοί

Ένα στενό παραδοσιακό λιθόστρωτο μονοπάτι μέσα στο χωριό Μικρό Πάπιγκο.
Φωτ.: Dimitris Karagiorgos

Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο Ζαγορίου

Έχοντας τη φήμη των ομορφότερων χωριών του Ζαγορίου, τα Πάπιγκο απολαμβάνουν εκπληκτική θέα στην οροσειρά της Αστράκας.

Δίκορφο Ζαγορίου

Υποδέχεται τους επισκέπτες με τρεχούμενο νερό από τα πετρόχτιστα σιντριβάνια και υπέροχα τοπικά πιάτα των ταβερνών της κεντρικής πλατείας.

Μονοδένδρι Ζαγορίου

Το Μονοδένδρι είναι η πύλη του Βίκου και πανέμορφων μονοπατιών πεζοπορίας. Η αρχιτεκτονική του θα σας μαγέψει, και το φαγητό είναι από άλλο πλανήτη.

Τσεπέλοβο

Ζαγορίου

Η ομορφιά του Τσεπέλοβου δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Αφετηρία πεζοπορίας, πλούσιο σε ιστορία, και εξαιρετικά φωτογενές.

Αρίστη Ζαγορίου

Η Αρίστη είναι άλλο ένα εκπληκτικό Ζαγόρι. Έναρξη του φιδίσιου δρόμου προς το Πάπιγκο και καταπληκτικό για εξερεύνηση με μια κάμερα στο χέρι.

Βίτσα Ζαγορίου

Ένας παραδοσιακός οικισμός σε πλαγιά μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Ένα μονοπάτι θα σας οδηγήσει σε ένα απολιθωμένο δάσος. Προετοιμαστείτε για μαγεία.

Άνω Πεδινά

Ζαγόρι

Ξεκινήστε τη μέρα σας με την πρωινή ομίχλη πάνω από το οροπέδιο. Τεντώνεστε και φεύγετε για να εξερευνήσετε σοκάκια και μονοπάτια άπειρου κάλους.

Κήποι Ζαγορίου

Η Ζαγορίσια ομορφιά είναι τόσο οπτική όσο και γευστική. Απολαύστε το νόστιμο φαγητό στους Κήπους, ή σε οποιοδήποτε άλλο χωριό τριγύρω.

Καπέσοβο Ζαγορίου

Ένας οικισμός 70 ατόμων που ως επί το πλείστον έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα. Γραφικό και ήσυχο, με υπέροχη θέα στο φαράγγι, μέρος φτιαγμένο από ήλιο και πέτρα.

×