Ναύπλιο

Με την καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική και τα μνημεία του, το Ναύπλιο είναι μια ευκαιρία για βόλτα στην Παλιά Ελλάδα. Ιδανική βάση για εξορμήσεις.

Μια πανοραμική εικόνα που δείχνει ένα μέρος της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.
Φωτ.: C messier / CC BY-SA 4.0

Ναύπλιο Αξιοθέατα

Μια εικόνα της πλατείας Συντάγματος στο Ναύπλιο που περιβάλλεται από πολλές καφετέριες και εστιατόρια.
Φωτ.: C messier / CC BY-SA 4.0
#1

Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου

Παλιά και ιστορική κεντρική πλατεία της πόλης που προσφέρει πολλές επιλογές για καφέ και φαγητό σε ένα γραφικό και αριστοκρατικό περιβάλλον.

Μια φωτογραφία που δείχνει τους τοίχους του Φρουρίου του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.
Φωτ.: FIT-SUNY Greece Study Tour 2018
#2

Κάστρο του Ναυπλίου

Μια μεγάλη και καλά διατηρημένη οχύρωση που είναι ένα από τα σημαντικότερα δείγματα βενετσιάνικων κτισμάτων στην ελληνική επικράτεια.

#3

Ακροναυπλία

Στα περίπου 45 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ήταν μια αρχαία ακρόπολη που χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα.

#4

Λιοντάρι των Βαυαρών

Οι Βαυαροί σκάλισαν στον βράχο αυτό το θλιμμένο λιοντάρι για να τιμήσουν τη μνήμη των συμπατριωτών τους που πέθαναν από τύφο το 1833 στην Ελλάδα.

Το Βουλευτικό είναι ένας παλιό τζαμι με έναν πύργο με τρούλο καλυμμένο με κεραμίδια, εδώ μεταξύ άλλων κτιρίων στο Ναύπλιο.
Φωτ.: C messier / CC BY-SA 4.0
#5

Βουλευτικό

Το Βουλευτικό είναι το πρώτο κοινοβούλιο της σύγχρονης Ελλάδας. Λειτουργεί μια μικρή έκθεση και προβάλει ένα μικρό ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Επανάσταση.

Το εσωτερικό μιας αψιδωτής εκκλησίας με μπλε οροφή και αγιογραφίες - Ναός Αγίου Σπυρίδωνα, Ναύπλιο.
Φωτ.: C messier / CC BY-SA 4.0
#6

Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα

Ο Αγίος Σπυρίδωνας είναι ένας όμορφος ναός γνωστός επειδή εδώ δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης του ελληνικού κράτους, ο Καποδίστριας.

#7

Κανόνια «Τα Πέντε Αδέλφια»

Γραφική περιοχή κατά μήκος της προκυμαίας του Ναυπλίου με πέντε κανόνια στραμμένα προς τη θάλασσα. Μια ευχάριστη βόλτα στο δρόμο σας για δείπνο.

Μια φωτογραφία του κάστρου Μπούρτζι του Ναυπλίου στην είσοδο του λιμανιού της πόλης.
Φωτ.: linmtheu / CC BY-SA 2.0
#8

Μπούρτζι Ναυπλίου

Το Μπούρτζι είναι ένα μικρό νησί-φρούριο μπροστά από το Ναύπλιο. Ένα πέρασμα εκεί με καραβάκι θα σας βάλει να κάνετε βόλτα δίπλα σε κανόνια και πολεμίστρες.

Ναύπλιο Μουσεία

#1

Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός»

Μια σπάνια έκθεση παιχνιδιών από την αρχαιότητα ως σήμερα σε έναν καλοσχεδιασμένο χώρο. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα παιδικά σας χρόνια.

#2

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου»

Μια έκθεση διακοσμημένη με παραδοσιακές ενδυμασίές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης από τους περασμένους αιώνες. Το κατάστημα δώρων είναι το αποκορύφωμα.

Η Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου είναι ένα νεοκλασικό κτίριο με αετώματα και μπαλκόνια.
Φωτ.: C messier / CC BY-SA 4.0
#3

Εθνική Πινακοθήκη - Παράρτημα Ναυπλίου

Η εθνική πινακοθήκη του Ναυπλίου εκθέτει πίνακες ζωγραφικής, όπλα και αγάλματα για την Ελληνική Επανάσταση. Είναι μικρό και η επίσκεψή σας δεν θα πάρει πολύ.

#4

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Το μουσείο εκθέτει αγγεία, κοσμήματα και πανοπλίες από τα αρχαία χρόνια. Το ίδιο το μουσείο είναι ένα βενετσιάνικο κτίριο.

Μια εικόνα που παρουσιάζει εκθέματα σε μία από τις αίθουσες του Μουσείου Κομπολογιού στο Ναύπλιο.
Φωτ.: Komboloi Museum
#5

Μουσείο Κομπολογιού

Πρέπει να είναι το μοναδικό μουσείο κομπολογιού παγκοσμίως. Στόχος του να αποκαλύψει τις ρίζες αυτού του παραδοσιακού παιχνιδιού.

Ναύπλιο Γιατί να πάς;

  • Η πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους μεταξύ 1828 και 1833.
  • Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι κυριάρχησαν και άφησαν το στίγμα τους στην πόλη.
  • Κοντινά ταξίδια στην εποχή του χαλκού, την κλασική και τη μεσαιωνική Ελλάδα.

Ναύπλιο Να κάνεις / Να δεις

Το λογότυπο του Cine Nafplio θερινό με ατέρια και μία ημισέληνο.
Φωτ.: CineNafplio
#1

Θερινό Σινεμά «Cine Nafplio»

Στους πρόποδες του κάστρου, στο Open Air Cinema μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες κάτω από τα αστέρια. Άνετες καρέκλες, μια συναρπαστική εμπειρία.

Ένα μονοπάτι με καταπράσινα άνθη και δέντρα και στις δύο πλευρές του περιπάτου - το πεζοπορικό μονοπάτι της Αρβανιτιάς, Ναύπλιο.
Φωτ.: C messier / CC BY-SA 4.0
#2

Περιπατητική Διαδρομή Αρβανιτιάς

Ένα εξαιρετικό μονοπάτι προς το φρούριο του Παλαμηδίου και τον φάρο που περνά ανάμεσα στη θάλασσα και το βουνό. Μην το χάσετε.

Θέα του φρούριου Μπούρτζι και μια μεγάλη προκυμαία με φάρο και με δεμένες βάρκες.
Φωτ.: Jean Housen / CC BY 3.0
#3

Λιμάνι Ναυπλίου

Το λιμάνι του Ναυπλίου έχει όμορφη θέα στη θάλασσα και το φρούριο. Διαθέτει έναν πεζόδρομο με εστιατόρια και καφετέριες.

#4

Πολυχώρος FOUGARO

Ένα προσεγμένο κέντρο τέχνης με σχέδια, ζωγραφική, εργαστήρια κάθε είδους. Αν είστε τυχεροί, ζωντανή μουσική. Τέλειο για παιδιά και με εξαιρετικό παγωτό.

Άγαλμα του Κολοκοτρώνη σε ένα άλογο με το χέρι του να δείχνει εμπρός, περιβάλλεται από δέντρα.
Φωτ.: C messier / CC BY-SA 4.0
#5

Πάρκο Κολοκοτρώνη

Ένα ωραίο πάρκάκι αφιερωμένο στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος φυλακίστηκε στο Ναύπλιο. Ιδανικός χώρος για να παίξουν τα παιδιά.

Ναύπλιο Παραλίες

#1

Παραλία Αρβανιτιάς

Η Αρβανιτιά είναι ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι. Είναι μικρή και γοητευτική, όμορφα οργανωμένη και περικλείεται από καταπράσινα δάση και τιρκουάζ νερά.

#2

Παραλία Καραθώνας

Ο Καραθώνας είναι η μακρινή παραλία που βλέπετε από το Παλαμήδι. Υπέροχα νερά, λίγη φυσική σκιά και μερικά εστιατόρια και μπαρ.

Ναύπλιο Εκδρομές

Επίδαυρος

Στο πιο αρχαίο θέατρο που χρησιμοποιείται ακόμα, το φεστιβάλ της Επιδαύρου θα σας είναι μια αξέχαστη, σχεδόν μυστικιστική εμπειρία κάτω από τα αστέρια.

×